Caz cu multe semne de întrebare la Târgu Jiu. Un tânăr de 26 de ani, tatăl unui băiețel de 8 luni, a plecat luni de acasă și de atunci nu mai știe nimeni nimic de el.

Telefonul încă îi sună, după atâtea zile de la dispariție, iar părinții sunt tot mai îngrijorați și se tem de ce e mai rău. Oamenii îl caută zi și noapte. În paralel, și poliția face cercetări.

”Uitați, deci telefonul sună și așa sună, sună non stop, până intră mesageria”.

Alin Spătaru a plecat luni dimineața din apartamentul în care locuiește cu părinții, soția și fiul său de 8 luni. A luat cu el 2 lei pentru o cafea și telefonul mobil, care, după atâtea zile, încă are, se pare, baterie.

Rodica și Paul Spătaru, părinții tânărului dispărut: „Eu mă gândesc să nu fie telefonul la cineva și să nu îl țină sechestrat, nu a făcut niciodată să nu răspundă la telefon sau să nu răspundă la un mesaj, zicea lăsați-mă că am niște treabă sau ceva de genul ăsta”.

Oamenii au sperat că autoritățile pot localiza telefonul, dar li s-a explicat că procedura legală este una destul de complicată.

Părinți: ”Cică le trebuie cu procurori, prin instanță, să dea instanța la procuror și după aia se pune în mișcare procedura. Așa ceva nu se poate”.

Rodica și Paul Spătaru, părinții tânărului dispărut: ”Le-am dat și două piste, ultima persoană cu care s-a văzut, nu știu ce măsuri s-au luat, el spune că nu știe nimic, că îl caută și el”.

Disperat, tatăl băiatului a început să facă singur căutări.

Vecin: ”Îl caută ta-su pe fiecare noapte pe toate râurile, pe toate alea și nimic – îngrijorați, vă dați seama, e copil până la urmă”.

Vecină: ”E un pic misterioasă, de atâtea zile să nu dea un semn măcar familiei”.

Polițiștii dau asigurări că fac tot ce depinde de ei ca să-i dea tânărului de urmă.

Miruna Prejbeanu, IPJ Gorj: ”Tânărul a fost pus în urmărire la nivel național și nu este cunoscut cu plecări repetate de la domiciliu”.

Alin are 1,75 m înălțime, 70 kg, ten deschis, păr scurt saten, ochi verzi, barbă, și prezintă un tatuaj la nivelul antebrațului stâng cu numele „MARIA”. Când a plecat de acasă purta un hanorac cu glugă, pantaloni albastri și încălțăminte sport, de culoare neagră.

Cei care au informații și pot să ajute la identificarea lui sunt rugați să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată secție de poliție.