Bucurie imensă la Delfinariul din Constanța, unde a venit pe lume un pui de delfin. Baby este rodul iubirii dintre Chen Chen și Veterok, un mascul care a ajuns la noi în urmă cu doi ani, din Ucraina.

Puiul, care are acum 5 zile, se simte foarte bine și este iubit și protejat de toți delfinii din bazin. El este primul pui de delfin născut viu în captivitate de la construcția Delfinariului, în urmă cu aproape 70 de ani.

Născut pe 8 martie, Baby a fost prezentat lumii. Veterinarii de la Delfinariul din Constanța nu și-au dat seama că mama lui, Chen Chen – un exemplar din specia Afalin era gestantă, iar nașterea i-a luat prin surprindere.

Angelica Curlișcă, șef de secție Delfinariu: „Cum Chen-Chen este delfinul rotunjor de care toată lumea spune „Vai, ce gras e!” cu atât mai puțin ne-am dat seama că are o deformație a corpului. Activă până în ultimul ceas. A dat demonstrație în ajun cu salturi la minge, cu antrenor în apă, și-a mâncat toată rația”.

Antrenorii au rămas muți de uimire când, în dimineața respectivă, au văzut puiul de delfin în bazin lipit de mama lui și înconjurat cu blândețe de ceilalți delfini. De atunci, mama Chen Chen stă numai langa puiul ei pe care îl învață să respire și să înoate. Prima lună este extrem de importantă în dezvoltarea plămânilor.

Alexandru Florin Mazilu, antrenor: „Este foarte bine, mama îl protejează foarte bine, ceilalți delfini la fel și chiar se simte foarte bine și suntem foarte mulțumiți de acest lucru. Cea mai mare satisfacție, e ca și copilul nostru, vă dați seama”.

Mămica Chen Chen are 18 ani și a fost adusă din China în urmă cu 14 ani.

Monica Mândrescu, antrenor: „Pe primul loc acum în viața ei este puiul. Noi încercăm să o sprijinim pe cât de mult putem, i-am mărit rația de hrană, trebuie să o ajutăm să fie sănătoasă, să aibă destul pește în dieta zilnică și bineînțeles să producă lapte în continuare pentru puiuț”.

Angelica Curlișcă: „Cetățenia? Română, bineînțeles. Puiul bineînțeles că e român”.

Pentru puiul de delfin urmează o perioadă de adaptare. Tocmai de aceea spectacolele se vor suspenda pentru cel puțin 30 de zile la Delfinariul din Constanța.