Caz incredibil în județul Hunedoara. Un pensionar de 71 de ani care creștea câini și pisici într-un apartament de bloc a ajuns în atenția autorităților. Totul, după un accident tragic. Unul dintre câinii săi a căzut de la etajul 8.

Vecinii au dat alarma, iar responsabilii au intrat în locuință și au eliberat bietele ființe.

Tragica întâmplare a avut loc într-un bloc de locuințe sociale din orașul Vulcan. Vecinii spun că animalele sechestrate într-un apartament de la etajul opt nu au fost niciodată scoase la plimbare sau hrănite corespunzător. Acum două zile, din motive necunoscute, unul dintre căței a căzut de la aproape 20 metri.

Localnică: ”Câinele, fiind mobilă, ce a fost acolo, a ieșit de pe geamul de la hol și a sărit ca să salveze cred sau să se întoarcă, nu știu exact. Celălalt câine se chinuia să iasă prin gaura respectivă, noi ne-am speriat și am sunat poliția”.

Locatarii au anunțat autoritățile.

Corina Osvat, Asociația „Patru Lăbuțe”: ”Din câte am auzit de la vecini, acele animale nu au văzut niciodată o lumină naturală – și atunci fereastra deschisă a fost ceva nou pentru el – a fost ceva nou, s-a speriat și a sărit pur și simplu, nu a fost aruncat de nimeni, a fost la alegerea lui”.

Cel care ținea animalele în locuință este de altă părere.

Proprietarul animalelor: ”L-au omorât și l-au aruncat pe geam, că nici mort nu l-am găsit, nici mort, ca să știi. Ăla nu a sărit 10 ani și a sărit alaltăieri când au intrat ăștia. Și cine să îl fi aruncat – cine a intrat aici, cum să sară câinele pe geam”.

Cristian Mureșanu, primar Vulcan: ”Vom urca, vom face curățenie în amândouă locuințele, după o oră o să vină și firma de dezinfecție pentru a deratiza zona și sperăm să găsim înțelegere de la această persoană pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat”.

Locatară bloc: ”Când trecem noi pe scară trebuie să stăm să urce el, mirosul să îl suportăm noi, că ce, n-ai cum să stai și el pur și simplu dă cu bâta, am pe telefon filmări cum dă cu bâta în soțul meu și o zi că ce mă și l-o înjurat”.

Bărbatul a fost amendat și dus la spital pentru evaluare psihiatrică. Animalele au fost date spre îngrijire unor asociații de profil.