Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Galați a fost arestat pentru viol. Este acuzat că a obligat o adolescentă de 15 ani să întrețină relații sexuale cu el.

Suspectul este un apropiat al părinților victimei și a chemat-o pe fată la el în apartament ca să-i dea niște cărți. Timp de 5 ore copila a fost lovită și forțată să întrețină relații sexuale, spun anchetatorii.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Mama a sunat la politie după ce fata ei i-a spus că a fost violată de un prieten de familie. Suspectul a chemat-o ca să îi dea niște cărți, iar fata, care este în clasa a 9-a, a intrat în casă. Acolo, bărbatul a lovit-o de câteva ori și a violat-o.

Comisar șef Felicia Tudoran, purtător de cuvânt IPJ Galați: „A fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este cercetat în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de viol săvârșită asupra unui minor conform noilor modificări ale Codului Penal.”

Bărbatul este cunoscut ca fiind o fire retrasă.

Femeie: „L-au arestat preventiv! Acolo să stea. Să nu-i mai dea drumu… Eu așa aș vrea. Ăștia ar trebui pedepsiți ca lumea. Că ți-e și frică să pleci cu copiii la școală. Doamne ferește, nu știu, n-am înțeles niciodată.”

Bărbat: „Închisoare! E un copil până la urmă. Și eu am nepoata de 16 ani.”

Reporter: Ce ar merita?

Bărbat: „Închisoare, ce poate să merite?”

Femeie: „În ziua de azi nu te mai șochează nimic. E de neacceptat. E periculos. Bine că l-a luat, mi-ați dat o veste bună.”

Între timp s-au sesizat și inspectorii de la Protecția Copilului.

Tania Calcan, purtător de cuvânt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați (DGASPC): „Minora a fost sprijinită de un psiholog în toate etapele evaluării penale prin care deja a trecut și urmeză includerea sa într-un program de consiliere adaptat nevoilor identificate alături de familia sa în măsura în care acest lucru va fi acceptat.”

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile și este acuzat de viol. El va fi judecat conform normelor din noul Cod penal care prevăd pedepse mult mai aspre pentru astfel de fapte și riscă până la 15 ani de închisoare.