Cu o avere de peste o jumătate de milion de lire sterline de lăsat moştenire, el a pus deoparte o sumă foarte modestă, de aproximativ 50 de lire sterline, pentru nepoatele sale, ca răzbunare pentru faptul că acestea nu l-au prea vizitat.

Prin această alegere controversată, un bunic britanic a declanşat o serie de procese care s-a încheiat zilele trecute.

În urmă cu patru ani, în 2020, Frederick Ward a murit, dar înainte a lăsat prin testament decizia ca aproape toată averea sa de 500.000 lire sterline să revină celor doi fii supravieţuitori, în timp ce cele cinci nepoate, fiicele răposatului fiu al bărbatului, au primit doar 50 de lire sterline fiecare, într-un plic, notează MailOnline.

ULTIMELE ȘTIRI

Premiile Oscar 2024: Lista completă a câștigătorilor. „Oppenheimer”, marele câștigător al serii. Cillian Murphy a câștigat premiul pentru „Cel mai bun actor”, Christopher Nolan pentru „Cel mai bun regizor”

Premiile Oscar 2024. Oppenheimer a luat caimacul: 7 statuete. Cei mai buni actori au fost desemnaţi Emma Stone şi Cillian Murphy. Cel mai bun film străin a fost ales „Zona de interes”

Războiul din Ucraina, ziua 747. Avansul Moscovei continuă, dar Kievul răspunde apelului Papei: steagul nostru este galben şi albastru, nu alb

Ion Cristoiu: Mareşalul Antonescu e convins că indicaţiile sale sînt înmormîntate de cum au fost date

Vezi mai multe articole din categoria social

Bărbatul a justificat decizia spunându-le avocaţilor săi că era supărat că nepoatele nu l-au vizitat niciodată după ce a fost spitalizat de trei ori pentru probleme la plămâni.

După ce au aflat că au fost dezmoştenite, cele cinci nepoate i-au dat în judecată pe cei doi unchi şi fraţi ai tatălui lor şi au susţinut că au dreptul la o treime din banii răposatului lor bunic. Bătălia juridică a durat ani de zile, până zilele trecute, când Înalta Curte britanică a decis că testamentul din 2018 a fost întocmit în mod „complet raţional”, adăugând că nepoatele au avut „un contact foarte limitat cu bunicul lor”.

Surorile au susţinut că testamentul nu era valabil şi că unchiul şi mătuşa lor l-au ‘influenţat în mod nejustificat’ pe bunicul lor pentru a-şi modifica testamentul anterior şi a le oferi întreaga sa avere. De fapt, Fred făcuse anterior un testament prin care îşi împărţise averea între toţi cei trei copii ai săi în 2015, dar, după moartea fiului său, a avut din ce în ce mai puţine relaţii cu nepoatele sale până când a decis să îşi modifice testamentul.

Judecătorul a considerat că dovezile aduse în sala de judecată nu au fost suficiente pentru a dovedi şi convinge instanţa că vârstnicul ar fi fost „constrâns” de către copiii săi să îşi lase averea celor doi fii.

Nepoatele au arătat că nu şi-au vizitat bunicul în spital pentru că nu fuseseră informate de spitalizarea acestuia, dar, potrivit judecătorului, acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei de contact cu rudele.