Un bărbat de 47 de ani din Galaţi este cercetat pentru furt calificat, distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu, după ce a sustras bunuri din 4 case unde proprietarii erau plecaţi din ţară, apoi le-a dat foc, informează marţi IPJ Galaţi.

Secţia 6 Poliţie Rurală Tecuci a fost sesizată, pe 18 martie, ora 23:55, prin apel la S.N.U.A.U. 112, de către o femeie din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, despre faptul că la locuinţa unui vecin ar fi izbucnit un incendiu.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar incendiul care a cuprins o anexă a imobilului a fost lichidat de către pompierii din cadrul Primăriei Ghidigeni.

„Din primele verificări, s-a stabilit faptul că focul ar fi fost provocat cu intenţie de către un bărbat, de 47 de ani, din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, bănuit că anterior, în cursul aceleaşi seri, ar fi pătruns în curtea respectivă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Chiar în timpul intervenţiei, poliţiştii au fost sesizaţi referitor la faptul că alte trei incendii ar fi izbucnit la imobile aflate în apropiere, care nu erau locuite, întrucât proprietarii sunt plecaţi din ţară sau în alte localităţi. Pompierii au intervenit şi aici, lichidând incendiile. Din cercetări s-a stabilit că aceeaşi persoană menţionată anterior ar fi provocat şi aceste incendii, şi că în trecut, aceasta ar fi sustras bunuri din locuinţele respective”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.

În cursul nopţii de luni spre marţi, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestor fapte şi l-au condus la unitatea de poliţie pentru audieri, iar în prezent sunt continuate cercetările, într-o cauză penală privind infracţiunile de furt calificat, distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu.