Un bărbat beat şi cu permisul de conducere anulat a furat un autoturism şi a plecat cu el, pe străzile din Baia Sprie, judeţul Maramureş.

Evenimentele au avut loc în ziua de 8 martie, când un bărbat a sesizat Poliţia oraşului Baia Sprie cu privire la faptul că autoturismul i-a fost furat.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate, politiştii au depistat autoturismul în trafic, pe strada Cloşca din oraşul Baia Sprie. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 52 de ani, domiciliat în Baia Sprie. Întrucât prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare pentru prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”; transmite, sâmbătă, Poliţia judeţeană Maramureş.

Poliţiştii au constatat de asemenea că bărbatul are permisul de conducere anulat, dar şi că a alimentat autoturismul cu carburant de la o staţie din Baia Sprie şi a plecat fără a achita contravaloarea combustibilului.

„În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată, conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, furt în scop de folosinţă şi furt”, precizează sursa citată.

Suspectul a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.