Un bărbat în vârstă de 58 de ani este cercetat penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce a reclamat că i-a fost furată o autoutilitară dintr-o parcare, în condiţiile în care de fapt el dăduse de bunăvoie autovehiculul unui tânăr.

Lucrători ai Secţiei 3 de la Poliţia Municipiului Constanţa au fost sesizaţi că, în perioada iulie 2022 – februarie 2024, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoutilitara unui bărbat, de 58 de ani, care se afla parcată pe strada Bradului, cauzând un prejudiciu de 2.500 de lei, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că persoana vătămată ar fi înstrăinat de bunăvoie autoutilitara unui bărbat, de 26 de ani, în luna noiembrie 2023, predându-i ambele chei ale autovehiculului. Astfel, bărbatul de 26 de ani ar fi înstrăinat la rândul său autoutilitara unui alt tânăr, de 25 de ani”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Autoutilitara a fost descoperită în posesia bărbatului de 25 de ani, fiindu-i lăsată în custodie până la definitivarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.