Anunţul vine la cinci luni după ce cele mai grave ploi din Grecia au inundat zona fertilă a Tesaliei, devastând recoltele şi ridicând semne de întrebare cu privire la capacitatea ţării de a face faţă unei clime din ce în ce mai imprevizibile.

Conform regulilor UE, ţările trebuie să îşi actualizeze o dată la şase ani planurile de gestionare a inundaţiilor, un set de măsuri menite să le ajute să atenueze riscurile inundaţiilor asupra vieţilor umane, mediului şi activităţilor economice.

ULTIMELE ȘTIRI

Germania îl extrădează pe Cătălin Cherecheș

UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege privind restricţionarea TikTok

Putin spune că este pregătit să folosească arme nucleare dacă statul rus este pus în pericol

Vezi mai multe articole din categoria externe

Grecia a fost notificată oficial de către Comisie anul trecut că ar trebui să-şi finalizeze planurile de management, dar până acum ţara nu a reuşit să-şi revizuiască, să adopte sau să raporteze planurile de management al riscului de inundaţii, a transmis Comisia într-un comunicat.

„Comisia consideră că eforturile autorităţilor elene au fost, până în prezent, insuficiente şi, prin urmare, trimite Grecia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, scrie în document, potrivit Reuters.

Luna trecută, Comisia a dat în judecată Bulgaria, Cipru, Spania, Irlanda, Malta, Portugalia şi Slovacia pentru nerespectarea obligaţiilor lor de raportare.