Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a mărturisit că a fost sfătuit de fostul președinte Traian Băsescu să nu accepte propunerea lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, de a candida din partea acestora.

Cîrstoiu a fost întrebat de un jurnalist în conferința de presă de miercuri, în care a fost prezentat oficial drept candidat al PSD-PNL, dacă a stat de vorba cu Băsescu înainte de a accepta, ținând cont de faptul că fostul șef de stat este nașul său de cununie.

Medicul a recunoscut că a avut o discuție ”lungă, lungă” cu Traian Băsescu, iar acesta a încercat să-l convingă să nu colaboreze politic cu Ciucă și Ciolacu, invocând ”argumente strict personale, strict umane”.

Cu toate acestea, Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să asculte de fostul președinte al României.

Jurnalist: Domnul Traian Băsescu a fost unul dintre marii adversari ai celor două partide care vă susțin astăzi. Ați discutat cu dumnealui înainte de a decide să candidați la Primăria Capitalei?

Cătălin Cîrstoiu: ”Foarte bună întrebare, foarte bună. Îmi place că mă întrebați de domnul Traian Băsescu, dar nu mă întrebați, dacă e să vă referiți la rudele mele, la străbunicul din partea mamei și la străbunica din partea tatălui. Unu a întemeiat parte mare din folclorul autentic românesc scris, vocea e pe banda sonor a filmului Baltagu, iar celălalt este Ion Mihalache. Dacă mă întrebați de domnul Traian Băsescu, da, am să fiu cinstit. Am avut o discuție cu domnia sa o discuție lungă, lungă, în care domnia sa, ca într-o familie, da, pentru că legăturile private ale unei familii .. alea sunt, dar mie mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta.”

Jurnalist: Deci s-a opus.

Cătălin Cîrstoiu: ”Stați, ascultați-mă un pic. Nu, mi-a explicat de ce nu e bine. Ce, dumneavoastră nu-i spuneți copilului, prietene, nu e bine, e bine? Ba da, dați sfaturi, nu? Perfect. Domnia sa mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi niște argumente strict personale, strict umane. Da? Lucru pe care în mod cinstit l-a făcut și tatăl meu. E, n-am ascultat! Așa sunt eu, n-am ascultat niciodată. Și cred eu că mai importante sunt argumentele nu care țin de mine, ci care țin de ceea ce cred. Iar dacă am făcut treaba asta, credeți-mă că n-am făcut-o absolut deloc pentru un avantaj personal.”

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial drept candidat comun al coaliţiei PSD – PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care Cîrstoiu a participat alături de preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Totodată, la evenimentul desfăşurat la Palatul Parlamentului au fost prezenţi liderii organizaţiilor din Bucureşti ale celor două partide – Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.