Liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au prezentat astăzi în mod oficial pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferință organizată la Palatul Parlamentului.

Gabriela Firea, coordonatoarea campaniei PSD şi PNL pentru locale, a fost prima care a vorbit, spunând că îşi doreşte „ca bucureştenii să simtă că au autorităţile de partea lor, să simtă că ne dăm mână şi trecem peste poate pasiuni personale, să nu le spun orgolii, şi punem într-adevăr ca de fiecare dată, oamenii pe primul loc”.

„Am fost foarte preocupată să mă informez în legătură cu motivele pentru care oamenii sunt fericiţi în anumite oraşe ale lumii şi nefericiţi în alte oraşe. Oamenii cei mai nemulţumiţi de felul în care se raportează la autorităţi sunt aceia care vin din ţări şi oraşe care pun foarte mare accent pe viaţa fiecărui indiferent că locuiesc la periferie, în cartie vechi, în cartier nou şi oameni care trăiesc în stres urban redus şi se creează un echilibru coerent corect în viaţa profesională şi viaţa personală”, a afirmat Gabriela Firea la Parlament, potrivit News.ro.

Liderul PSD Bucureşti a adăugat că „politic aşa cum spuneam ieri şi nu în glumă, voi munci mai mjult în această campanie pentru că îmi doresc ca bucureştenii să simtă că au autorităţile de partea lor, să simtă că ne dăm mână şi trecem peste poate pasiuni personale, să nu le spun orgolii, şi punem într-adevăr ca de fiecare dată, oamenii pe primul loc”.

„Mult succes domnului doctor, candidatul nostru, mult succes colegilor noştri de la sectoare şi colegilor consilieri generali. Dragi bucureşteni, dragi români, noi suntem în sluja dumneavoastră. Doamne ajută!”, a concluzionat Firea.

”Am considerat că este oportun și necesar să venim cu un candidat comun.” – a spus și președintele PNL, Nicolae Ciucă.

”Este un medic recunoscut, este decanul Facultății de Medicină, este managerul Spitalului Universitar. Are în subordine 3500 de oameni. Tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienți. Și ceea ce este mai important, în fiecare zi gestionează situații de criză. Ori Bucureștiul este într-o situație de criză.” – a mai spus liderul PNL.

Cîrstoiu s-a aflat pe o scenă alături de Sebastian Burduja și Gabriela Firea, cei doi membri PNL și PSD care au fost analizați de cele două partide, dar care nu au mai fost nominalizați în cursa pentru Primăria Capitalei.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost, marţi, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura sa la Primăria Capitalei. El nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti.

”Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare”, a confirmat el.

”Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a mai spus secretarul general al PSD.