Mii de tineri au stat vineri și câteva ore la Târgul de Cariere din Iași pentru a-și da seama dacă li se potrivesc locurile de muncă puse la bătaie.

Companiile oferă peste 1.500 de joburi în IT, industria auto sau marketing. De multă atenție s-au bucurat și ofertele Jandarmeriei sau ale Pompierilor.

Aproape 30 de mari companii și-au expus ofertele la Târgul de Cariere organizat într-un centru comercial din Iași. Spațiul a devenit neîncăpător.

Maria Petruța, PR Târgul de cariere Iași: „Au venit deja 3.000 de candidați. Cele mai căutate domenii din această ediție sunt Automotive IT, finanțe bănci, marketing”.

Tinerii au luat la rând standurile și au discutat cu reprezentanții companiilor.

Băiat: „Aș alege un job part-time ca să fac un echilibru cu cursurile. Mă văd poate în zona de social media, Marketing, PR”.

Fată: „Caut și job de grafic designer, mi-ar plăcea și pentru acest job să aplic. Salariile ar trebui să înceapă undeva la 3000- 4000 € în sus, ăsta ar fi prețul ideal, însă e mai dificil în România. Pentru un student eventual part-time ar fi ideal un salariu de măcar 3000 RON”.

Au fost mulți interesați de o carieră militară.

Fată: „Aș vrea să fac parte din apărarea țării. Acum studiez economie la facultate”.

Aglomerat a fost și la standurile pompierilor și jandarmilor.

Burlacu Marius, ofițer specialist jandarmeria Iași: „Sunt foarte mulți chiar cu studii superioare care întreabă și se interesează pentru o carieră militară în jandarmerie. Trebuie să fie apt din punct de vedere medical și psihologic să aibă minim media nouă la purtare”.

Băiat: „Mie mi-a plăcut de foarte mult timp, dar n-am avut oportunitatea pentru că eu purtând ochelari n-am avut alte căi decât IT ul. Îmi și place aș vrea să termin IT ul și să fac și poliția ar fi pentru mine genial”.

Iubita lui: „Are o putere autoritară poate să ajungă. Îl susțin în a urma această carieră”.