Sute de leșuri de oi care emanau un miros greu de suportat au fost găsite de locanicii la marginea unui sat din județul Mureș.

Aproape trei hectare de teren erau împânzite cu cadavrele de animale, abandonate și într-o stare avansată de descompunere, care puteau transforma locul într-un focar de infecție. Un cioban s-a ales acum cu dosar penal și riscă o amendă sau chiar închisoarea.

La câteva sute de metri de casele localnicilor din Sângeorgiu de Mureș, oamenii au descoperit sursa mirosului extrem de neplăcut. Aproape 400 de oi moarte au fost găsite pe câmp. Imediat au fost anunțate autoritățile.

În total, 14 tone de leșuri de animale au fost adunate de pe pajiștea localității.

Sofalvi Szabolcs, primar: „Vor fi sancțiuni și pentru neglijență netratarea acestor animale, dar și pentru că nu a anunțat autotitățile. I se va deschide dosar penal. Nouă ne vine sarcina să afcem curățenie. E trist, e de nepermis, sper să fie o învățătură pentru proprietarii de animale”.

Medicii veterinari au făcut analize rapide, iar rezultatele au arătat că oile sufereau de o infecție cu un parazit extrem de agresiv care le-a doborât rând pe rând. Ciobanul care le avea în grijă nu ar fi anunțat pe nimeni că începe să-i piară animalele și le-ar fi abandonat pe câmp.

În acest caz a fost sesizată Poliția Animalelor și a fost deschis un dosar penal pentru neglijență. Cadavrele au fost adunate și transportate la un punct de incinerare, iar acum terenul de peste trei hectare trebuie curățat și dezinfectat.