De 8 Martie, femeile din Ciugud, județul Alba, nu au primit flori, ci puieți de conifere. Așa că sute de copaci vor prinde rădăcini în localitate.

Doamnele au promis că îi vor planta în gospodării, pentru ca amintirea zilei de vineri să rămână vie. Astfel a fost lansat un proiect ambițios al autorităților, cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România, cu o suprafață de aproximativ 15 hectare.

Doamnele și domnișoarele din Ciugud au primit în dar puieți de larice, pe care au promis că îi vor planta în grădini sau curți. Astfel, ziua de 8 Martie, sărbătorită într-un mod inedit, nu va fi uitată.

Localnică: „Îl plantez în grădina mea fiindcă lucrez o grădină și îmi plac florile, și o să mă bucur de cadoul primit”.

Localnică: „Suntem unice, suntem speciale, trebuie să ne simțim speciale. Acest arbore îl plantăm, este un arbore mic și ne bucurăm de tot ce am primit. Ce am văzut și pe viitor că va urma e ceva deosebit”.

Tot vineri a fost dat startul, simbolic, unui proiect ambițios. Autoritățile vor să amenajeze „cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România”.

Localnică: „Am plantat primul brăduleț din viitorul parc. Este un moment frumos faptul că ești important pentru comunitate te face să te simți mândru. Și, în al doilea rând, că ești femeie și se bazează comunitatea pe tine”.

Dan Lungu, purtător de cuvânt al Primăriei Ciugud: „Vor fi peste 15 hectare pe care le vom planta cu arbori autohtoni, arbori din Romania, un parc tematic. Ne dorim să fie folosit și de viitoarea școală, care va fi integrată în cadrul acestui parc”.

Cvartetul de Coarde al județului Alba i-a încântat pe cei prezenți la eveniment.