La două zile distanță, Karl Nehammer susține, printr-o postare pe facebook, că România este un partener important, dar poziția legată de Schengen rămâne neschimbată.

Peste 82% din banii din PNRR stau necheltuiți – arată Banca Națională. Asta înseamnă că până în 2030 avem aproximativ 100 de miliarde de euro la dispoziție pentru proiecte de modernizare a țării.

Îți închei săptămâna cu vreme caldă. Ai parte de maxime de 14-15 grade celsius în capitală.

Am un plan de vacanță pentru tine: experiențele pe căi ferate. Poți încerca friptura în trenul EuroCity din Cehia, supa tradițională la Railjet Austria, sau berea germană cu trenurile ICE.

Biden trece la fapte. La două zile după ce președintele american a declarat că SUA vor construi un port în Fâșia Gaza, deja o navă militară americană se îndreaptă spre regiune.

Trump s-a răzgândit, este supărat pe Facebook, vrea să protejeze TikTok. cu toate că în mandatul precedent el încerca să interzică rețeaua de socializare. De ce? Facebook a furat la alegeri!

MIT investește în medicina dentară A.I. Overjet se numără printre companiile care au strâns 53,2 milioane de dolari pentru dezvoltarea platformei.

Sam Altman va reveni în consiliul de administraţie al ChatGPT împreună cu trei noi directori ai OpenAI, transmite Reuters.

Krystyna Pyszková a fost încoronată Miss World 2024. Modelul din Republica Cehă a câştigat titlul în faţa a 111 concurente din întreaga lume, relatează CNN.

Astăzi este ziua Mario! Personajul prietenos cu mustață a fost lansat inițial de Nintendo în 1985. De atunci, Mario a apărut în aproximativ 200 de jocuri diferite.

Statele Unite s-au pregătit „riguros” pentru un potenţial atac nuclear rusesc în Ucraina încă de la sfârşitul anului 2022 – arată o analiză CNN. Scenariul este posibil să apară și anul acesta.

Suedia își relansează „armata” de civili și promovează pregătirea rezerviștilor și serviciul militar obligatoriu, totul pentru a ajuta la apărarea împotriva unei posibile agresiuni străine.

Papa Francis declară într-un interviu că Ucraina ar trebui să caute pacea și să negocieze sfârșitul războiului.

Max Verstappen (Red Bull) câștigă Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Tații sunt mai apreciați ca mamele la locul de muncă, arată un studiu al Universității Erasmus din Rotterdam. Mamele sunt subevaluate de angajatori și astfel sunt mai slab plătite.