Joe Biden a vorbit în ultimul său discurs despre Starea Națiunii din mandatul său despre războiul din Ucraina şi apărarea democraţiei, înainte de a trece la subiecte interne, alese cu precădere pentru contrastul electoral cu Donald Trump.

Salariile angajaților din sănătate și asistență socială vor crește, începând de luna aceasta, în două tranșe – una în martie și una în iunie – în total cu un procent de 20%, prevede o ordonanță de urgență adoptată de Guvern.

Jumătate dintre români vor să fie antreprenori. Doar 9% intenționează să demareze o nouă afacere în următorii ani.

Simona Halep a anunţat că va participa la turneul Miami Open, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni.

Nicușor Dan declară că vrea să ajungă la 90.000 de locuri de parcare cu taxă în inelul central al Bucureștiului, în condițiile în care în prezent există doar 20.000 de astfel de locuri.

Timișoara se clasează în topul celor mai accesibile 5 destinații europene, alături de Tallinn, Cracovia, Budapesta și Tbilisi, arată un raport Accor, bazat pe o cercetare realizată în rândul a 8.000 de călători din șapte țări europene.

De ziua femeii, Art Safari te invită la „Muzeul secret”. Expoziția s-a deschis astăzi și cuprinde peste 100 de opere – de la Tonitza, Grigorescu, Luchian sau Pallady.

Volodimir Zelenski îl numește în calitate de ambasador al Ucrainei în Marea Britanie pe fostului şef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi, pe care l-a demis luna trecută.

A.I. a înregistrat pentru prima dată un IQ de 100, odată cu lansarea lui Claude 3. O analiză îl plasează pe Claude în fruntea clasamentului în materie de inteligență AI, urmat de ChatGPT și Bing Copilot.

România ocupă locul întâi în lume la comenzile de flori de 8 Martie, dar și la consumul de sushi arată o analiză Glovo.

Femeile pasionate de teatru se pot relaxa azi la Teatrul Național București. De Ziua Femeii sunt disponibile: „Dineu cu proști”, „Extraordinară viață” sau „Nebun în dragoste”.

Bugetarii francezi amenință cu grevă în timpul Jocurilor Olimpice dacă revendicările lor nu sunt întrunite, anunță Reuters. „S-a creat o discrepanță între polițiști și angajații spitalelor”, spun ei.

Instagram depășește TikTok. Conform Sensor Tower , aplicația Meta a atints 768 de milioane de utilizatori anul trecut, comparativ cu 733 cât a a vut TikTok.