Simona Halep (32 de ani) a anunţat că începe în Florida, la turneul de la Miami, cursa pentru a strânge puncte care s-o readucă în fruntea ierarhiei mondiale.

Deşi încă nu are un antrenor, sportiva din Constanţa, care şi-a ispăşit cele 9 luni primite după scandalul de dopaj, a răspuns pozitiv la gestul organizatorilor, care i-au acordat un wild card.

Sportiva este în cursa pentru a aduna puncte care s-o readucă între primele 400 de jucătoare ale lumii, una dintre condiţiile obligatorii de îndeplinit ca să participe la Olimpiada de la Paris.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden se pregătește de discursul despre Starea Uniunii. Apropiații îl „imploră” să se „laude” mai mult. Ar putea fi momentul cheie dinaintea alegerilor din noiembrie

Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

Cresc salariile din asistenţă socială şi sănătate, din această lună

Cruciada Guvernului împotriva drogurilor: 6 noi substanţe introduse pe lista drogurilor de mare risc

Vezi mai multe articole din categoria sport

Miami Open are loc în perioada 18-25 martie, acum fiind în desfăşurare un alt turneu major, Indian Wells. Simona a fost radiată din clasamentul WTA, după ce s-a aflat în imposibilitatea de a-şi apăra puncte câştigate cu un an în urmă. Ea a stat pe margine mai mult de 12 luni.

În declaraţiile date după întoarcerea în ţară din Dubai, Halep a lăudat colabirarea cu antrenorul Darren Cahill, însă este greu de crezut că în acest moment poate fi refăcută colaborarea, australianul pregătindu-l, cu rezultate excelente pe italianul Jannik Sinner, campionul de la Australian Open.

Anunţul participării la Miami Open a fost făcut de Simona Halep în această seară, pe contul de Instagram.