Simona Halep (32 de ani) a anunţat că începe în Florida, la turneul de la Miami, cursa pentru a strânge puncte care s-o readucă în fruntea ierarhiei mondiale.

Deşi încă nu are un antrenor, sportiva din Constanţa, care şi-a ispăşit cele 9 luni de suspendare primite după scandalul de dopaj, a răspuns pozitiv la gestul organizatorilor, care i-au acordat un wild card.

Jucătoare de tenis este în cursa pentru a aduna puncte care s-o readucă între primele 400 de competitoare ale lumii, una dintre condiţiile obligatorii de îndeplinit pentru a putea să participe la Olimpiada de la Paris.

ULTIMELE ȘTIRI

SUA suportă propriile sancțiuni. Cât au cheltuit contribuabilii americani ca să întrețină superiahtul confiscat al unui oligarh rus

Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

Cresc salariile din asistenţă socială şi sănătate, din această lună

Cruciada Guvernului împotriva drogurilor: 6 noi substanţe introduse pe lista drogurilor de mare risc

Vezi mai multe articole din categoria sport

Miami Open are loc în perioada 18-25 martie, acum fiind în desfăşurare un alt turneu major, Indian Wells. Simona a fost radiată din clasamentul WTA, după ce s-a aflat în imposibilitatea de a-şi apăra puncte câştigate cu un an în urmă. Ea a stat pe margine din pricina scandalului de dopaj mai mult de 12 luni.

În declaraţiile date după întoarcerea în ţară din Dubai, Halep a lăudat colabirarea cu antrenorul Darren Cahill, însă este greu de crezut că, în acest moment, poate fi refăcută colaborarea, australianul pregătindu-l, cu rezultate excelente pe italianul Jannik Sinner, campionul de la Australian Open.

Cel mai probabil, Simona Halep va apela la o soluţie „internă”, având de ales între Adrian Marcu şi Daniel Dobre, cu care a mai colaborat în trecut.

Anunţul participării la Miami Open a fost făcut de Simona Halep în această seară, pe contul de Instagram.