Poveste șocantă lângă Craiova. Chinuit de gelozie, un bărbat și-a ucis soția mai tânără cu 24 de ani decât el, apoi și-a pus capăt zilelor.

După ce a omorât-o, individul i-a spus uneia dintre fiice ce a făcut. Au fost ultimele lui cuvinte. În urmă cu câțiva ani, femeia pentru care a fost călău îi salvase viaţa, după ce i-a donat un rinichi.

Femeia de 36 de ani şi bărbatul de 60 erau împreună de 15 ani. Astăzi, se pare, într-un acces de furie, individul a omorât-o pe cea care îl salvase de la moarte, în urmă cu câțiva ani.

Apoi şi-a sunat o fiică din altă căsătorie, în America, şi i-a spus că toate economiile familiei sunt ascunse în maşina de spălat. I-a mai cerut să fie înmormântaţi împreună.

Fata a alertat urgent celelalte rude din localitate, însă era deja prea târziu. Ambii au fost găsiţi fără suflare.

Marian Radu, nepot: „Dar ar fi sunat-o pe fata lui în America, pe verișoara mea și i-ar fi spus să vii acasă că eu am omorât-o pe Iulia, acum după ce îți închid ție mă omor și eu. Și v-am lăsat banii în mașina de spălat să faceți înmormântarea”.

Rudele povestesc că femeia ar fi vrut să plece la muncă în America singură, însă bărbatul s-a împotrivit vehement. De altfel, apropiaţii îl descriu ca fiind foarte gelos.

Femeie: „Din gelozie a omorât-o. El a fost mai bătrân, ea a fost mai tânără și din cauza asta a omorât-o”.

Tulburător este însă că, din spusele cunoscuţilor, cei doi se iubeau foarte mult, în ciuda diferenţei mari de vârstă. De altfel, în urmă cu șase ani, când bărbatul suferea de o insuficienţă renală, soţia i-a donat un rinichi.

Emil Stănescu, vecin: „Se înțelegeau foarte bine, erau foarte bine, nu știu ce s-a întâmplat între ei. Ei au fost mai mult plecați în străinătate. Vă dați seama că a șocat pe toată lumea”.

Vecină: „Eu știu că se înțelegeau bine, erau bine, când veneau urcau în mașină veseli, bucuroși, eu nu îi știu de niște oameni răi cu lumea, cu vecinii sau ei între ei”.

Cei doi nu aveau copii împreună. Din casa lor, anchetatorii au ridicat mai multe probe, ca să clarifice împrejurările în care s-a petrecut tragedia.