Atunci când urmezi o dietă, cel mai dificil lucru este să nu fii tentat de numeroasele delicii care nu sunt prea potrivite pentru ceea ce îţi propui. De aceea este important să urmaţi un plan echilibrat şi nu excesiv de rigid, răsfăţându-vă cu preparate gustoase, cu ingrediente sănătoase.

Pentru a face acest lucru, începem cu cumpărăturile: fructele şi legumele nu pot lipsi, dar nu sunt singurele produse indispensabile. Să ai alimentele potrivite acasă este important pentru planificarea săptămânii şi pentru a-ţi continua călătoria de slăbire mai uşor.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

Ursula von der Leyen anunţă că o navă cu ajutor umanitar pleacă spre Gaza

România va găzdui Campionatul European de handbal feminin EHF EURO 2026

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Vezi mai multe articole din categoria sanatate

În primul rând, este important să ajungi la supermarket cu idei clare nu doar despre produsele de cumpărat, ci şi despre mesele din săptămână, astfel încât să poţi cumpăra strictul necesar. În plus, planificarea meselor vă poate ajuta să rămâneţi constant în timpul călătoriei dvs. de slăbire. Există cinci categorii principale de alimente asupra cărora este bine să te concentrezi la cumpărături:

@ proteine (în special vegetale);

@ legume;

@ grăsimi nesaturate (exemplu: avocado);

@ carbohidraţi (strict din alimente naturale sau integrale);

@ condimente naturale.

Mergând mai precis, iată câteva exemple de alimente pe care să le cumpăraţi de la supermarket. O oprire la secţia de fructe şi legume este obligatorie: merele, bananele şi citricele sunt întotdeauna binevenite; la acestea se pot adăuga avocado şi curmale, care sunt mai delicioase.

La capitolul legume este de preferat sezonalitatea a(acolo unde este posibil): de la ardei până la dovlecei, trecând prin broccoli, salată verde şi roşii, este bine să ai mereu la dispoziţie diferite tipuri de legume pentru garniturile sănătoase.

Apoi trecem la leguminoase, precum mazărea, lintea şi fasolea, precum şi la ouă, o alta sursă de proteine; dintre carbohidraţi, este mai bine să preferaţi pastele integrale şi orezul. Evită, dacă este posibil, alimentele procesate, în timp ce poţi include migdale, nuci şi alte tipuri de fructe uscate în listă.

În ceea ce priveşte produsele lactate, cel mai bine este să alegeţi alternative slabe sau pe bază de plante.