Şase persoane, între care patru copii, au fost ucise în capitala canadiană Ottawa, miercuri seara târziu, a anunţat joi poliţia, un caz care zguduie o ţară în care crimele în masă sunt rare.

Victimele au fost găsite în interiorul unei case din suburbia Barrhaven, în sud-vestul oraşului, şi nu au fost identificate. Poliţia a sosit la faţa locului în urma unor apeluri de urgenţă cu puţin înainte de ora locală 23.00.

Poliţia a arestat rapid un bărbat şi a declarat că decesele nu par să aibă legătură cu violenţa domestică.

„Scena este în mod evident una oribilă”, a declarat şeful poliţiei, Eric Stubbs, pentru Canadian Broadcasting Corporation, fără a oferi detalii cu privire la modul în care au murit victimele.

Primarul din Ottawa, Mark Sutcliffe, a declarat, într-o postare pe reţelele sociale, că este „unul dintre cele mai şocante incidente de violenţă din istoria oraşului”.

Ottawa, care are o populaţie de un milion de locuitori, a înregistrat 14 crime în 2023 şi 15 în 2022.

Crimele în masă din Canada sunt rare. În decembrie 2022, un bărbat a împuşcat cinci persoane într-o suburbie a oraşului Toronto înainte de a fi împuşcat de poliţie. În luna septembrie a aceluiaşi an, un bărbat a înjunghiat şi ucis 11 persoane în provincia vestică Saskatchewan. El a murit din cauza unei supradoze de cocaină la scurt timp după ce a fost arestat de poliţie.