Rusia susține că un stat membru al Alianței Nord-Atlantice (NATO) se pregătește să trimită 2.000 de soldați în Ucraina.

Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Narîșkin, a declarat, marți, că deține informații potrivit cărora Franța pregătește deja un efectiv militar care urmează să fie trimis în Ucraina și că, în faza inițială, acesta va fi de aproximativ 2.000 de persoane.

„Actualei conduceri a Franței nu-i pasă de moartea francezilor obișnuiți și de preocupările generalilor. Potrivit datelor primite de Serviciul rus de informații externe, un contingent este deja pregătit pentru a fi trimis în Ucraina. La etapa inițială, acesta va fi de aproximativ 2.000 de persoane”, a notat Narîșkin, citată de agenția de presă de stat rusească TASS.

Oficialul de la Moscova mai spune că armata franceză se teme că o unitate atât de importantă nu va putea fi transferată în liniște în Ucraina și staționată acolo. „Astfel, ea va deveni o țintă legitimă prioritară pentru atacurile din partea forțelor armate ruse. Acest lucru înseamnă că va avea soarta tuturor francezilor care au venit vreodată pe teritoriul lumii ruse cu o sabie”, a conchis Narîșkin.

Amintim că președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus, în cadrul unei conferințe de presă la Paris, că nu exclude posibilitatea de a trimite forțe terestre în Ucraina. La scurt timp după, liderii NATO l-au pus la zid pe Macron pentru această afirmație, iar Rusia a trecut, evident, la amenințări.