Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi Serviciilor ruse de securitate (FSB) „să-i pedepsească” pe combatanţii ruşi care luptă alături de Ucraina.

El i-a numit „gunoaie” şi „trădători”, relatează AFP.

„Nu trebuie să uităm cine sunt ei, să le spunem pe nume. Îi vom pedepsi în mod imprescriptibil, oriunde s-ar afla”, a cerut Vladimir Putin într-un discurs susţinut în faţa unor conducători ai FSB.

Puternicul serviciu rus de securitate, pe care Vladimir Putin l-a condus în anii ’90, controlează frontierele Rusiei.

Voluntari ruşi care luptă alături de Ucraina au anunțat săptămâna trecută mai multe atacuri aeriene vizând două mari oraşe ruseşti situate în apropiere de frontiera dintre Rusia şi Ucraina şi au cerut civililor să părăsească aceste localităţi, relatează AFP.

Soldații voluntari din Legiunea Libertatea Rusiei, Corpul Voluntarilor Ruși și Batalionul Siberian care luptă pentru Ucraina au anunțat că au intrat în zona de frontieră rusă și au postat un mesaj despre acest lucru. Pe diferite canale Telegram a fost postat un videoclip care arată pretinsa prezență a militarilor pe teritoriul rusesc și focuri de armă.

De asemenea, Putin aa vorbit despre pătrunderea în regiunile rusești Belgorod și Kursk a voluntarilor ruși care luptă pentru Ucraina și a afirmat că aceștia ar fi, de fapt, mercenari străini.