Rezultatele simulării la Bacalaureat sunt așteptate vineri, pe site-ul oficial al Ministerului Educației.
Comunicarea rezultatelor la rezultatele simulării la Bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. La prima probă a examenului, elevilor le-au fost distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale. Pe baza acestora, candidaţii vor afla rezultatele obţinute.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an, arată Agerpres.
De asemenea, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.
Simularea examenului naţional de Bacalaureat a fost organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ.
Obiectivele simulării la Bacalaureat sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.