Se fac anchete în lanț la vamaom de afaceriMai mult, individul, care a ieșit pozitiv la cocaină, la Drug Test, era însoțit de un polițist aflat în timpul liber. Anchetatorii vor să afle cum a intrat autoturismul în ţară, iar superiorii polițistului vor să știe ce căuta omul legii în mașina de lux.

Autoturismul sport, care valorează un sfert de milion de euro, a intrat fără probleme în ţară, pe la punctul de trecere de la Nădlac. Oprit în Arad, în urma unui control de rutină al polițiștilor, mclarenom de afaceri

Mădălin Herbei, purtător de cuvânt al IPJ Arad: „Din verificări a reieșit că autoturismul nu era înmatriculat iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este fals”.

Potrivit unor surse din anchetă, la audieri, bărbatul de 44 de ani ar fi declarat că şi-a făcut cadou, de ziua lui, trei bolizi, și ar fi explicat că, fiind o mașină nouă, neînmatriculată, i-a pus plăcuţele de la un alt autoturism pe care îl deţine. O practică obișnuită în Austria, unde legislaţia permite mutarea numerelor de pe o maşină pe alta. Nu și la noi în țară.

Cosmin Boloșin, avocat: „În Austria e o legislație puțin aparte, poți să folosești un număr de înmatriculare pe două mașini diferite, bineînțeles, nu în același timp. Deci poți să folosești numerele odată pe una, o dată pe alta și, bineînțeles că sunt recunoscute de autoritățile tuturor statelor din UE”.

Şoferul a declarat că le-ar fi spus polițiștilor de frontieră, la intrarea în țară, iar aceștia nu ar fi cerut nici un fel de documente. O anchetă încearcă să stabilească acum ce s-a întâmplat de fapt acolo.

Cosmin Boloșin, avocat: „Modul în care a trecut vama

În paralel este cercetat și polițistul de la ordine publică, aflat pe locul pasagerului, alături de austriac. El ar fi povestit că se urcase în mașină cu doar câteva minute înainte, pentru că era curios să vadă cum merge bolidul.

Cetățeanul austriac derulează în vestul țării afaceri în agricultură și în domeniul imobiliar. El nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere în legătură cu acest scandal.