Marea Britanie va aloca 416 milioane de dolari pentru achiziţionarea a peste 10.000 de drone „de ultimă generaţie” pentru Ucraina, a anunţat la 7 martie secretarul Apărării, Grant Shapps, potrivit Kyiv Independent.

Anunţul a fost făcut de Shapps în timpul unei vizite la Kiev, la 7 martie, acolo unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu ministrul Apărării, Rustem Umerov.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Războiul din Ucraina, ziua 744. Marea Britanie alocă 416 milioane de dolari pentru 10.000 de drone în Ucraina

Prognoza meteo pentru luna martie: Primăvara vine cu ploi abundente în întreaga ţară

Vezi mai multe articole din categoria externe

Oficialul britanic a declarat că 128 de milioane de dolari vor fi folosiţi pentru capacităţile maritime ale Ucrainei, permiţând Kievului ,,să continue să întoarcă valul în Marea Neagră”, relevă sursa citată.

Majoritatea dronelor vor fi drone cu vedere la prima persoană (FPV) foarte eficiente. Pachetul va include, de asemenea, 1.000 de drone de atac unidirecţionale, cercetate şi dezvoltate în Marea Britanie, precum şi drone de supraveghere şi maritime.

Noul ajutor va spori şi mai mult pachetul de drone în valoare de 256 de milioane de dolari prezentat în ianuarie, în timpul vizitei premierului britanic Rishi Sunak la Kiev.