Liderul de la Moscova, care a câştigat un nou mandat pentru următorii 6 ani după încheierea alegerilor de duminică, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că relaţiile dintre Rusia şi Occident ar presupune un pas mai aproape de cel de-al Treilea Război Mondial, potrivit sursei citate.

ULTIMELE ȘTIRI

Efectele nocive ale statului prelungit pe scaun. Ce trebuie să faci pentru a reduce comportamentul sedentar

Putin avertizează Occidentul: O confruntare Rusia-NATO, la un pas de al Treilea Război Mondial

Apple este în discuţii cu Google pentru a utiliza instrumentul de inteligenţă artificială Gemini pe iPhone

Alegeri în Rusia: Vladimir Putin ar fi susţinut un schimb de prizonieri pentru Alexei Navalnîi

Vezi mai multe articole din categoria externe

,,Este clar pentru toată lumea, că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Cred că aproape nimeni nu este interesat de acest lucru”, a declarat Putin reporterilor după anunţarea rezultatelor alegerilor.

La primirea unei întrebări din partea jurnaliştilor Reuters despre remarcile lui Macron şi despre riscurile şi posibilitatea unui conflict între Rusia şi NATO, Putin a glumit: ,,totul este posibil în lumea modernă”.

Putin a afirmat, în cadrul discursului, că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina, spunând că Rusia a sesizat că pe câmpul de luptă se vorbeşte atât engleza, cât şi franceza.

,,Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo şi în număr mare”, a spus el.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luna trecută că nu exclude posibilitatea de a desfăşura trupe terestre în Ucraina, însă mai mulţi oficiali occidentali s-au distanţat de afirmaţia acestuia.