Fraţii Tate, Andrew și Tristan, au respins respins acuzaţiile din Marea Britanie în baza cărora au fost reţinuţi în România: „Sunt nefondate şi exploatează sistemul juridic”.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate, care au fost reţinuţi luni seară în România în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile britanice, resping categoric toate acuzaţiile care li se aduc şi îşi exprimă „profunda dezamăgire” că astfel de acuzaţii, inclusiv de agresiune sexuală, reapar după 10 ani şi „sunt resuscitate fără dovezi noi şi substanţiale”, potrivit unui comunicat al echipei lor de comunicare.

„Andrew şi Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzaţiile şi dezavuează ceea ce ei percep ca fiind o utilizare de natură exploatatoare a sistemului juridic. Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzaţii cu o determinare şi o hotărâre de nezdruncinat”, potrivit comunicatului.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie marţi în legătură cu punerea în executare a mandatului european de arestare. Fraţii Tate speră că instanţa „va lua în considerare implicaţiile mai largi ale acestui caz şi potenţialul său impact asupra justiţiei şi a procesului echitabil. Ei rămân fermi în căutarea adevărului şi a justiţiei, încrezători că sistemul juridic le va justifica în cele din urmă nevinovăţia”, se spune în comunicat.

Fraţii Tate califică reţinerea lor drept „o întorsătură şocantă a evenimentelor” şi spun că acuzaţiile, care datează din perioada 2012-2015 şi care includ acuzaţii de agresiune sexuală, „au reapărut din umbră” după ce au fost respinse de către procuratura britanică (Crown Prosecution Service, CPS) în perioada 2017-2019.

„Această revenire derutantă a unor acuzaţii vechi de un deceniu i-a lăsat pe fraţii Tate consternaţi şi profund tulburaţi. Aceştia resping categoric toate acuzaţiile şi îşi exprimă profunda dezamăgire că astfel de acuzaţii grave sunt resuscitate fără dovezi noi şi substanţiale”, se spune în comunicatul transmis în numele lor.

Fraţii Tate afirmă că momentul şi circumstanţele în care au reapărut aceste acuzaţii ridică serioase semne de întrebare cu privire la motivele care stau la baza acestei acţiuni în justiţie. „Sugestia că ascensiunea domnului Tate către celebritate ar fi putut juca un rol în aceste evoluţii adaugă un alt nivel de suferinţă şi îngrijorare”, afirmă echipa de comunicare.

Fraţii Tate fac apel la o examinare corectă a faptelor, exprimându-şi încrederea că o examinare amănunţită va dezvălui lipsa de temei a acuzaţiilor aduse împotriva lor. „Fraţii Tate subliniază credinţa lor într-un proces juridic corect şi imparţial, în ciuda circumstanţelor tulburătoare din jurul cazului lor”, arată comunicatul.