O locuinţă din comuna Tutova a ars, în noaptea de miercuri spre joi, a ars în urma unui incendiu provocat de fiul proprietarilor, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit pompierilor, bărbatul în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc.

„Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu produs într-o locuinţă din comuna Tutova.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată şi exista riscul de propagare la alte vecinătăţi. Proprietarii locuinţei se autoevacuaseră, astfel că nu au suferit arsuri şi nici nu s-au intoxicat.

După a o oră şi jumătate, incendiul a fost lichidat, acoperişul, pereţii şi bunurile din locuinţă fiind degradate în proporţie de peste 80%.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acţiunea intenţionată, un bărbat în vârstă de 27 ani, fiul proprietarilor fiind cel care a stropit cu un lichid combustibil bunurile din casă, după care le-a dat foc”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Poliţiştii au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, în vederea luării măsurilor legale.