Ciclonul mediteraneean care a făcut probleme în vestul Europei a ajuns și în România. Mai multe zone din țară au fost sub cod galben de ploi timp de câteva ore, iar în Timiș, 15 gospodării au fost inundate de o viitură.

Două persoane au fost evacuate cu barca de pompieri. Până joi seară, la ora 20, sunt anunțate ploi în toată țara, iar la munte va ninge.

Mai multe localități din vestul țării au fost miercuri seară sub cod galben de ploi torențiale. Au căzut peste 20 de litri pe metrul pătrat, iar în localitatea Ohaba Română din Timiș, 15 gospodării au fost inundate. Apa s-a acumulat pe dealuri și a luat-o la vale, spre sat.

Femeie: „A plouat. Nu foarte tare, dar a plouat, și probabil că de sus, de undeva, o fost rupere de nori și o ieșit apa la noi, valea pentru că nu e curățată, nu are pe unde să se scurgă și iese în sat”.

Multe dintre gospodăriile inundate nu sunt locuite, însă proprietarii uneia dintre cele ocupate au cerut ajutor.

Daniel Miluț, comandant Detașamentul Lugoj: „Două persoane care se aflau izolate au fost salvate cu ajutorul bărcii de salvare”.

Localitatea a mai fost sub ape în urmă cu cinci ani. Autoritățile spun că apa se scurge de pe dealuri atunci când plouă foarte mult, într-un timp scurt.

Gigi Murărescu, primar Ohaba Lungă: „În 2019 am avut în trei localități, dar acum s-a întâmplat ce vedeți că s-a întâmplat aici. A fost o viitură, că dacă nu era viitură nu era așa problemă. Apa a venit destul de multă”.

Probleme au fost și în județul Arad, unde 13 localități au fost sub cod galben de vreme severă. Drumul ce leagă comuna Ususău de satul Pătârș a fost inundat pe mai multe porțiuni, după o rupere de nori cu grindină.