O femeie în vârstă de 31 de ani din Belarus a murit după ce a fost fugărită de un urs într-o pădure din nordul Slovaciei, au anunţat autorităţile, potrivit BBC.

Serviciul slovac de salvare montană a anunţat că trupul neînsufleţit al femeii a fost recuperat vineri seară din pădurea din Munţii Tatra, din Slovacia.

Femeia se plimba împreună cu un bărbat atunci când au fost atacaţi de un urs.

Potrivit bărbatului, el şi femeia au fugit în direcţii diferite. Zona are păduri dese şi râpe.

Autorităţile slovace au precizat că cei doi se plimbau în Valea Demänovská atunci când au ajuns să fie fugăriţi de urs.

Cadavrul femeii a fost descoperit de un câine de căutare la scurt timp după ce însoţitorul ei a plecat după ajutor.

Ursul se afla încă în apropiere şi a fost speriat de către Serviciul de salvare montană cu focuri de avertisment trase cu o armă.

Încă nu este clar cum a murit femeia – dacă a căzut sau a fost ucisă de urs.

În ultimii ani au avut loc o serie de atacuri ale urşilor, inclusiv un atac fatal în 2021, despre care se spune că a fost primul atac în Slovacia după un secol.

Urşii sunt răspândiţi în Munţii Carpaţi, din România, prin vestul Ucrainei, până în Slovacia şi Polonia.

Ministerul Mediului a declarat că, împreună cu România, va prezenta o propunere la următorul Consiliu al miniştrilor mediului din UE pentru reclasificarea urşilor pe lista speciilor protejate, deoarece numărul lor arată că nu mai sunt pe cale de dispariţie şi pot fi sacrificaţi selectiv.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că nu a existat nicio explozie în populaţia de urşi estimată în Slovacia, care, potrivit acestora, rămâne stabilă, la aproximativ 1.275 de exemplare.