O femeie în vârstă de 55 de ani a fost atacată și rănită de un urs în Butler Township, statul Pennsylvania, marți seara, relatează The Butler Eagle, WTAE, Go Erie și CBS News.

Ursul a atacat-o pe victima Lee Ann Galante și pe câinele ei, Smokey, atunci când aceasta și-a scos câinele afară, în jurul orei 20:30.

Înainte de sosirea primilor echipaje medicale, Galante a suferit leziuni la cap și brațe și sângera excesiv. Medcii aflați la fața locului au reușit să-i stopeze hemoragia.

Câinele lui Galante nu a fost rănit, dar femeia a fost transportată la Butler Memorial Hospital și mai târziu la Allegheny General Hospital.

Galante este tratată pentru plăgi și traumatisme la nivelul capului, gâtului, feței și brațului, precum și pentru oase rupte, potrivit chirurgului ei, Dr. Jennifer Chen, relatează CBS News.

„A fost terifiant. Sincer, nu credeam că voi supraviețui. Nu-mi venea să cred că se întâmpla asta”, a declarat Galante pentru CBS.

„A venit în spatele meu și m-a împins și m-a trantit, iar eu am căzut cu fața pe ciment. Apoi m-a prins de ceafă și trăgea atât de tare de ea încât am crezut că voi muri”, a explicat femeia.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei de vânătoare, Travis Lau, a declarat că dacă puii ar fi eutanasiați sau „marcați și transferați pe terenurile de vânătoare sau în Pădurea Națională Allegheny, în partea centrală a regiunii”, astefel de atacuri nu ar mai exista.