Nikon achiziţionează RED Digital Cinema, compania fondată de Jim Jannard (creatorul Oakley), care este cunoscută pentru camerele sale de cinema digital, inclusiv RED One 4K şi V-Raptor X, scrie The Verge.

RED va deveni o subsidiară a Nikon, fără a se dezvălui termenii exacţi ai tranzacţiei. Achiziţionarea vizează extinderea lui Nikon pe piaţa profesională a camerelor de cinema digital, valorificând expertiza RED în tehnologia de compresie a imaginii şi ştiinţa culorilor. RED se mândreşte cu faptul că camerele sale au fost folosite în filme şi seriale precum Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel şi Squid Game.

ULTIMELE ȘTIRI

Apartamentul lui Lagerfeld e scos la vânzare. Cât costă fosta locuință a celebrului director artistic al casei Chanel?

Ofiţerii de poliţie maghiari şi cei chinezi vor desfăşura „patrulări comune” în oraşele ungare pentru „menţinerea securităţii interne şi a ordinii publice”

Un aeroport din SUA testează un sistem de auto-screening pentru pasageri şi bagaje

UE propune noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul morţii lui Alexei Navalnîi

Vezi mai multe articole din categoria tehnologie

Preşedintele RED, Jarred Land, a anunţat ştirea pe Instagram urmat de „Heh heh heh…”. Cu 220 de angajaţi, RED, fondată în 2005, are sediul central în Foothill Ranch, California. Land a declarat că această achiziţie reprezintă un moment important pentru Nikon şi RED, care sunt pregătite să redefinească piaţa camerelor de cinema digital profesionale.

Tranzacţia vine după ce în urmă cu mai puţin de un an, procesul intentat de RED împotriva Nikon pentru încălcarea brevetelor sale de compresie video a fost respins. RED a acţionat în justiţie Nikon în 2022, acuzând compania de copierea tehnologiei sale de compresie a datelor într-o actualizare de firmware pentru camera Nikon Z9.

Cu toate că este cunoscută pentru camerele de cinema digital, RED a încercat să se extindă şi pe piaţa smartphone-urilor în 2018 cu lansarea RED Hydrogen One, însă a fost un eşec şi producţia a fost întreruptă un an mai târziu.