Deşi există presiuni internaţionale din ce în ce mai mari pentru a opri ofensiva, Netanyahu a jurat să distrugă Hamas, după atacul din 7 octombrie, atunci când 1.200 de persoane au fost ucise şi alte 253 răpite, potrivit unui bilanţ israelian, relevă sursa citată.

,,Există o presiune internaţională şi este în creştere, dar mai ales când presiunea internaţională creşte, trebuie să strângem rândurile, trebuie să rămânem uniţi împotriva încercărilor de a opri războiul”, a declarat premierul israelian.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

România va găzdui Campionatul European de handbal feminin EHF EURO 2026

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Ministrul francez al Apărării: Noţiunea de a trimite trupe de luptă în Ucraina ,,nu este în discuţie”

Vezi mai multe articole din categoria externe

Autorităţile sanitare au anunţat că peste de 30.000 de persoane au fost ucise în Gaza până în prezent, potrivit The Guardian.

Totodată, se estimează că aproximativ 1,5 milioane de persoane sunt înghesuite în Rafah, la extremitatea sudică a enclavei, în apropiere de graniţa cu Egiptul, pentru a scăpa de atacul militar al Israelului, scrie Reuters.

Netanyahu a adăugat că Israelul va acţiona în toată Gaza, ,,inclusiv la Rafah, ultimul bastion al Hamas”.

,,Oricine ne spune să nu acţionăm în Rafah ne spune să pierdem războiul şi acest lucru nu se va întâmpla”, a spus premierul Israelului.