În Monitorul Oficial al României nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariaţii din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024, precizează MS.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizaţii de 350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primiri urgenţe (UPU/CPU) care fac lunar o gardă, respectiv, cel puţin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

ULTIMELE ȘTIRI

Iohannis e făcut praf de presa din Germania. Ce spun țările vestice despre candidatura sa la NATO

Infecţiile respiratorii, trend uşor descrescător faţă de săptămâna trecută

Ucraina califică alegerile din teritoriile ocupate de Rusia drept ilegale

Dreapta Unită a atacat şi în contencios administrativ OUG de comasare a alegerilor

Vezi mai multe articole din categoria sanatate

Această categorie nu beneficia de plata indemnizaţiei pentru serviciul de gardă până la apariţia OUG nr. 19/2024.

„Indemnizaţiile pentru gărzi acordate medicilor specialişti, medicilor primari şi medicilor rezidenţi acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările şi completările ulterioare, nu au fost modificate, cuantumul acestora rămânând acelaşi”, adaugă sursa citată.

Ordonanţa de creştere a salariilor din Sănătate determină o scădere a indemnizaţiei pentru gărzile din spitale, afirma miercuri deputatul USR Adrian Wiener: „România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloşie”.