Lecornu a declarat că nu se discută în prezent despre desfăşurarea de trupe de luptă, dar există posibilitatea ca Franţa să trimită militari în Ucraina pentru a instrui trupele ucrainene sau pentru a participa la operaţiuni de deminare, notează Kyiv Independent.

Anunţul are loc în contextul în care săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi „exclusă” în viitor. Statele Unite şi mulţi aliaţi europeni s-au dezis de afirmaţia lui Macron, anunţând că nu vor lua în calcul trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Ministrul francez al Apărării: Noţiunea de a trimite trupe de luptă în Ucraina ,,nu este în discuţie”

Războiul din Ucraina, ziua 744. Marea Britanie alocă 416 milioane de dolari pentru 10.000 de drone în Ucraina / Întâlnire Zelenski-Erdogan în Turcia / ISW: Rusia vrea să folosească Transnistria şi Găgăuzia pentru destabilizarea Moldovei

Vezi mai multe articole din categoria externe

Ulterior declaraţiei controversate, Emmanuel Macron a spus că fiecare cuvânt a fost ,,cântărit, gândit şi măsurat” atunci când a menţionat o eventuală trimitere a trupelor în Ucraina, relevă Politico.