influenceraindiaFernanda, în vârstă de 28 de ani, și Vicente, în vârstă de 63 de ani, au 300.000 de urmăritori online, din călătoria în jurul lumii pe motocicletă.

Cuplul, care se îndrepta din indiaindia

Într-un videoclip filmat la un spital din india

Fernanda, care are dublă cetățenie spaniolă și braziliană, a declarat într-un videoclip postat pe pagina sa de Instagram: „Fața mea arată așa, dar nu este ceea ce mă doare cel mai tare. Am crezut că o să murim. Slavă Domnului că suntem în viață”.

Fernanda, care a fost văzută cu vânătăi vizibile pe față, a declarat: „Ne-au bătut și ne-au jefuit, dar scopul lor principal era să mă violeze”, arată publicația Daily Mail.

Vicente a spus că și el a fost „bătut cu brutalitate”, adăugând: „Mi-au pus un cuțit în jurul gâtului și mi-au spus că mă vor ucide”.

Ea a adăugat că au contactat poliția pentru a cere ajutor, dar ulterior a spus că a fost obligată să retragă înregistrarea video de pe pagina sa pentru a nu ‘deranja’ ancheta poliției: „Poliția mi-a spus să elimin postarea pentru a nu perturba ancheta. O voi pune mai târziu” a spus ea într-o postare pe Instagram story.

Fernanda a declarat pentru un post de televiziune spaniol că atacul a durat două ore, iar fiecare dintre bărbați ‘a făcut cu rândul’.

„M-au violat, au făcut cu rândul, în timp ce unii se uitau, și au stat așa timp de aproximativ două ore”, a declarat ea duminică. Fernanda a spus că nu se va opri până când atacatorii ei nu vor fi aduși în fața justiției.

Ea a scris într-un Instagram Story postat pe contul ei personal: „Le voi arăta tuturor de ce este nevoie pentru îndeplinirea justiției. Nimeni nu știe prin ce trec eu, așa că voi ști cum să acționez. Și nu, nu sunt rușinată, pentru că nu a fost vina mea. De aceea fac ceea ce fac, pentru că sunt puternică și voi continua să fiu puternică, indiferent de ceea ce spune cineva. Și am avut parte de o a doua șansă, aceea de a fi în viață, și o voi profita și îmi voi trăi viața fericită. M-a marcat, da, dar nu voi lăsa asta să mă consume”.

Până în prezent, trei dintre atacatorii ei au ajuns în fața instanței, în timp ce poliția din india

Potrivit The Telegraph, cuplul a fost audiat în instanță și a primit doar 9.500 de lire sterline drept compensație pentru necazurile lor din partea autorităților indiene.

Anjaneyulu Dodde, comisarul adjunct din Dumku, a declarat: „I-am acordat o compensație de un milion de rupii. Desfășurăm o anchetă amănunțită și vom încerca să asigurăm un proces rapid și o condamnare rapidă”.

Cuplul, cunoscut pe Instagram sub numele de @vueltaalmundoenmoto, și-a asumat misiunea de a călători în jurul lumii în ultimii cinci ani. În biografia lor se precizează că au parcurs împreună 170.000 km, vizitând 66 de țări.

Ei plănuiesc acum să se întoarcă în Spania, unde locuiesc, înainte de a-și relua călătoria, la un moment dat.

Ambasada Braziliei a emis o declarație în care se precizează: „Ambasada Braziliei la New Delhi confirmă faptul că o cetățeană braziliană – cu dublă cetățenie spaniolă – și soțul ei spaniol, ambii aflați într-o călătorie cu motocicleta prin Asia, au fost victimele unui atac criminal grav în districtul Dumka din statul Jharkhand, în nord-estul Indiei, în acest weekend.”

În același timp, având în vedere informațiile privind dubla cetățenie, ambasada braziliană și-a coordonat eforturile cu Ambasada Spaniei, care a declarat că a fost contactată de autoritățile locale, deoarece ambii au intrat în india

Ambasada Spaniei a declarat că a oferit toată asistența disponibilă, inclusiv asistență psihologică, dar că victimele au refuzat oferta, deoarece erau deja îngrijite de serviciile de urgență indiene.