Marcel Ciolacu nu știe dacă va candida la președinția României, dar se gândește din calitatea de premier la câți alți asemenea lui s-au perindat vremelnic prin funcții. Ciolacu face apel la stabilitate politică, care implică o rotație redusă pe funcții.

Nu e normal ca România să aibă zece premieri în ultimii zece ani şi sute de miniştri în aceeaşi perioadă, în timp ce unele ţări care s-au dezvoltat au avut un ministru la Transporturi care a stat 17 ani în funcţie, a spus sâmbătă premierul Marcel Ciolacu. Liderul PSD a mai spus că nu ştie dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, pentru că nu a hotărât acest lucru, transmite news.ro.

El a precizat că trebuie să învăţăm unde este linia roşie şi care este diferenţa între omul politic şi omul de stat.

„Toată lumea întreabă de ce avem listă comună (PSD-PNL la europene – n.r.). E nevoie de stabilitate politică. Există o stabilitate la nivel local, un primar are un mandat de patru ani. Un preşedinte de consiliu judeţean are un mandat de patru ani. Nu se poate în zece ani să avem zece prim-miniştri. Nu se poate să avem în ultimii zece ani sute de miniştri. Ţările care s-au dezvoltat au miniştri 17 ani la Transporturi. Şi noi ne comparăm cu ei. Normal, în cazul în care eşti corupt pleci acasă. Dacă nu ai performanţă pleci acasă. Dar nu pentru că schimbăm preşedinţii în interiorul partidelor sau nu ne mai plac premierii. Trebuie să învăţăm ca oameni politici unde e linia roşie şi diferenţa între om politic şi om de stat”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul Conferinţei Judeţene PSD Iaşi.

Ciolacu le-a spus membrilor PSD Iaşi că nu a decis dacă va candida la alegerile prezidenţiale, adăugând că va hotărî împreună cu colegii de partid.

„Nu trebuie să ne mai ţinem cu mâinile de funcţii. A venit momentul să construim pentru România. Nu ştiu dacă voi candida ca preşedinte. Nu am hotărât acest lucru. Cred că trebuie să hotărăsc cu colegii mei, dar şi cu mine însumi. Dar ce îmi doresc este un preşedinte care să construiască. Am pierdut prea mult timp certându-ne”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.