Poate cel mai vizitat loc din ultima vreme este în Dâmbovița, pe un câmp cu peste un milion de lalele, care a devenit în ultimele zile loc de pelerinaj pentru oamenii care vin de la sute de kilometri distanță.

Câmpul cu lalele s-a deschis în această săptămână la Pătroaia Deal, o localitate din Dâmboviţa.

Reţelele sociale s-au umplut cu imaginile cu lalelele de pe câmpul aflat în apropiere de Autostrada A1, la mai puțin de 100 de kilometri de Bucureşti. Este ideal pentru cei care caută locuri „instagramabile”.

„Pentru că ne ducem o parte din existenţă în Olanda, ne-am inspirat de acolo. Am avut noi posibilitatea să aducem câmpul de lalele în România, este prima ediţie, suntem în primul an. N-am deschis nici măcar de o săptămână şi impactul este colosal şi ne bucurăm foarte tare. Asta ne încurajează, oricum aveam în plan ca la anul să venim cu peste 1.000 de sortimente, venim şi cu alte flori, cu zona de relaxare, cu canal cu apă, aţi văzut că nu este gata. Acolo va fi o zonă doar de relaxare, cu pomi, cu băncuţe, cu gazon, cu tot ce trebuie. Muzică ambientală va fi tot timpul în parc”, a spus, Gabi Popa, cel care s-a ocupat cu înfiinţarea plantaţiei, citat de Agerpres.

Tot parcul Blooms Experience are şase hectare, dar acum este cultivat cu flori doar pe jumătate din suprafață. Sunt 600 de soiuri de lalele, de toate formele, culorile şi mărimile.

Pe fundal se aude muzică simfonică, și pe terasa de la intrare există și un pian, unde în weekend se organizează concerte.

„Avem foarte multe soiuri pe care mulţi nu le au în grădină, există o specie, cred că este ultima scoasă din laborator, se numeşte Acuminata, nu este absolut deloc spectaculoasă, cred că aţi trecut pe lângă ea şi nu aţi observat-o, însă este una dintre ultimele creaţii. Laleaua e floarea mea preferată. Îmi place una care este în câmp, este una galbenă mare într-un mix, care acum a înflorit. Bineînţeles, va fi expoziţia şi la anul. Vom deschide mai devreme cu expoziţia de zambile, vom încerca să aducem toate soiurile de zambile pe care le găsim. Rămânem în partea de flori de primăvară şi sperăm ca în doi ani să putem face o expoziţie de nuferi pe canal”, a adăugat organizatorul.

Sădirea bulbilor s-a făcut mecanizat, iar fiecare lot are trecută denumirea soiului pe margine.

Plantaţia de lalele poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 9,00 – 18,00, iar un bilet costă 30 de lei, iar copiii cu vârsta de până în 7 ani au accesul gratuit. Mai mult, vizitatorii au la dispoziţie flori din care îşi pot crea propriul buchet, pot cumpăra lalelele la prețuri modice.