Prim-ministrul grec spune că Grecia va continua să sprijine Ucraina în timpul unei vizite la Odesa și a declarat reporterilor că exploziile au izbucnit în oraș în timpul vizitei sale cu Zelenski.

Fostul campion mondial la șah și critic la Kremlin, Garry Kasparov, a fost adăugat pe o listă de „teroriști și extremiști”, relatează agenția de presă de stat RIA.

Se așteaptă ca Suedia să predea documentele finale de aderare la NATO reprezentanților SUA în zilele următoare, ultimul pas necesar pentru aderare la bloc.

Mitsotakis spune că Grecia va continua să sprijine Ucraina în timpul unei vizite la Odesa, după ce s-a întâlnit cu Zelenski.

„Prezența mea aici reflectă respectul întregii lumi libere pentru poporul tău și subliniază angajamentul Greciei de a rămâne alături de tine”, i-a spus Mitsotakis lui Zelenski în prima sa vizită în țară după invazia Rusiei.

Zelenski a mai spus că cei doi lideri au discutat despre mijloacele de „extindere a spațiului de securitate în Marea Neagră; cum putem adăuga protecție poporului nostru – atât militar, cât și civil”.

El a reiterat necesitatea de a consolida sistemele de apărare aeriană și a spus că Grecia va participa la un summit cu formula de pace în Elveția.

Citește și