Chuck Schumer a criticat modul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu a gestionat războiul și a cerut noi alegeri într-un discurs în Senat.

Armata israeliană a declarat că intenționează să mute 1,4 milioane de palestinieni strămutați din orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza în „enclave umanitare” înainte de a lansa o ofensivă.

SUA au anunțat mai multe sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni din Cisiordania ocupată, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății din Ramallah.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, „se așteaptă ca el să respecte guvernul ales al Israelului și nu să-l submineze”, a declarat joi partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu, după ce senatorul american l-a criticat pe premierul israelian și guvernul său, cerând noi alegeri.

„Israelul nu este o republică bananieră, ci o democrație independentă și mândră care l-a ales pe premierul Netanyahu”, se arată în declarația Likud. „Contrar cuvintelor lui Schumer, publicul israelian susține o victorie totală asupra Hamas” și „se opune întoarcerii Autorității Palestiniene în Gaza”, se mai arată în comunicat.

Liderul majorității din Senatul american, Chuck Schumer, cel mai înalt oficial evreu din SUA, a criticat modul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu a gestionat războiul și a cerut noi alegeri într-un discurs în Senat, scrie CNN.

Pe de altă parte, armata israeliană a declarat că intenționează să mute 1,4 milioane de palestinieni strămutați din orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza în „enclave umanitare” înainte de a lansa o ofensivă în această zonă, pe fondul unor avertismente grave privind soarta civililor.

Citește și