Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că fericirea nu este doar o destinaţie, ci o abilitate ce poate fi învăţată, scrie Indian Express.

Potrivit studiului lor, creşterile temporare în fericire se estompează rapid fără obiceiuri pe termen lung precum recunoştinţa, exerciţiile fizice, meditaţia sau ţinerea unui jurnal.

Autorul principal Bruce Hood a comparat acest fenomen cu fitness-ul fizic, subliniind necesitatea unor eforturi continue pentru sănătatea mentală.

ULTIMELE ȘTIRI

Trump își îndulcește discursul cu privire la NATO, după ce a afirmat că „Rusia poate face ce vrea”: „Dacă voi fi reales, SUA vor apăra NATO 100% dacă statele membre își îndeplinesc obiectivele de apărare”

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. 18% dintre români nu au fost la stomatolog în ultimii cinci ani

Amendă uriaşă pentru Google: 250 de milioane de euro. Motivul pentru care a fost aplicată sancţiunea

Halep, după ce a fost învinsă de Badosa la revenirea în circuit: Va fi întotdeauna ca o victorie

Vezi mai multe articole din categoria sanatate

Dr. Parth Nagda, psihiatru consultant a evidenţiat influenţa gândurilor asupra stării emoţionale şi potenţialul tehnicilor de psihologie pozitivă de a îmbunătăţi fericirea. De asemenea, a subliniat importanţa practicii constante, comparând-o cu învăţarea unui instrument. Cu toate acestea, a avertizat că fericirea nu este o trăsătură constantă, recunoscând provocările vieţii.

Astfel, includerea anumitor practici în viaţa de zi cu zi poate îmbunătăţi şi mai mult fericirea şi starea de bine emoţională:

1. Îngrijeşte-ţi corpul: Exerciţiile regulate sunt un stimulent puternic al stării de spirit. Încearcă să faci cel puţin 20 de minute de activitate de intensitate moderată în majoritatea zilelor săptămânii pentru a-ţi îmbunătăţi moralul şi pentru a promova starea generală de bine.

2. Prioritizează somnul adecvat: Obţinerea a 7-8 ore de somn de calitate în fiecare noapte este esenţială pentru stabilitatea emoţională şi sănătatea generală. Asigură-te că îţi faci timp pentru odihnă pentru a-ţi reîncărca mintea şi corpul.

3. Cultivă recunoştinţa: Alocă timp în fiecare zi pentru a reflecta la lucrurile pentru care eşti recunoscător, indiferent cât de mari sau mici ar fi acestea. Practicarea recunoştinţei îţi poate schimba perspectiva şi poate promova o viziune mai pozitivă asupra vieţii.

4. Petrece timp în natură: Adoptă puterea vindecătoare a naturii petrecând timp în aer liber. Soarele şi aerul proaspăt pot avea un efect revigorant asupra stării tale de spirit, chiar şi dacă este doar o scurtă plimbare în fiecare zi.

5. Întreţine conexiunile sociale: Relaţiile puternice cu cei dragi sunt fundamentale pentru fericire. Investeşte timp şi efort în întreţinerea relaţiilor existente şi în construirea altora noi prin interese comune sau activităţi sociale.

6. Bucură-te de activităţile care îţi aduc plăcere: Fă-ţi timp pentru activităţi care îţi aduc bucurie şi împlinire, fie că este vorba despre lectură, cântat la instrumente muzicale, petrecerea timpului cu cei dragi sau practicarea unui hobby.

7. Practică bunătatea: Ajutarea celorlalţi nu numai că îi ajută pe ei, ci îţi îmbunătăţeşte şi starea de spirit şi sentimentul de scop în viaţă. Devino voluntar sau fă fapte de bunătate pentru a răspândi pozitivitatea şi a face o diferenţă semnificativă în viaţa altora.

8. Confruntă-te cu gândurile negative: Atunci când apar gândurile negative, contracarează-le cu perspective mai realiste sau pozitive. Reformularea tiparelor de gândire negative poate duce la o mai mare rezilienţă şi stare de bine emoţională.

9. Adoptă iertarea: Păstrarea ranchiunei poate încetini fericirea şi starea ta de bine. Practică iertarea pentru tine şi pentru ceilalţi pentru a elibera emoţiile negative şi a merge mai departe cu o inimă mai uşoară.

Integrarea acestor obiceiuri în rutina ta zilnică poate contribui la o viaţă mai împlinită şi mai fericită. Este în regulă să cauţi ajutor profesional dacă este necesar, iar progresul ar trebui să fie sărbătorit pe parcursul acestei călătorii.

Aminteşte-ţi, fericirea nu este doar o destinaţie – este un proces continuu de creştere şi autodescoperire.