Studenți și tineri din toată țara se luptă pentru o șansă de a construi alături de experți prototipuri pentru ideile lor de afaceri în domeniul tehnologiei.

În total, sunt 106 echipe, care își expun proiectele în fața unui juriu. Echipa câștigătoare primește jumătate de milion de euro.

Sâmbătă, la București, tinerii au venit, printre altele, cu aplicații care să ajute copiii cu autism sau persoanele cu boli respiratorii.

Marius are 22 de ani și este student în ultimul an la Academia Militară. Astăzi și-a prezentat o parte din proiectul său pentru lucrarea de licență.

Marius Prelipcean, student: „Noi ne-am dori să trecem de la sistemele de securitate convenționale, camerele de supraveghere foarte mari și inutile care produc în foarte multe cazuri informații inutile.”

El spune că dispozitivul său poate fi mult mai precis decât o persoană care se uită la 50 de monitoare în același timp. Astfel, rata de eroare în cazul device-ului poate fi calculată mai rapid decât în cazul unei persoane.

O echipă de tineri s-a gândit și la copiii care suferă de autism: a creat o aplicație care să ajute la tratamentul copiilor. Camere de supraveghere monitorizează permanent copilul, iar aplicaţia îi poate spune părintelui dacă tratamentul aplicat dă rezultate sau nu, fără ca familia să mai meargă atât de des la un terapeut.

Georgia Bucea, studentă: „Aplicația este făcută pentru a valida nevoia părinților de a avea acces cât mai rapid la un terapeut comportamental. Îi răspunde în timp real și îl ajută să gestioneze tratamentul acasă .”

După o perioadă de trei luni de mentorat, una dintre cele 60 de echipe va câștiga jumătate de milion de euro, bani care să fie apoi investiți în ideea lor.

Dan Călugăreanu – partener Early Game Ventures: „Echipa câștigătoare va fi 100% în posesia IP – ului pe care îl generează. ”

Flavia Husar – Cofondator Inovation Labs: „Îi învățăm pe tineri să își construiască un startup în tehnologie de la 0. Premiul de jumătate de milion dat de un fond de investiții și alte premii oferite de noi, bazat pe progresul lor în program.”

Programul a fost creat în colaborare cu marile universități și weekend-ul viitor se va desfășura simultan în Cluj – Napoca, Timișoara și Iași.