Potrivit Hamas, propunerea implică eliberarea, într-o primă etapă, a israelienilor, printre care femei, copii, bătrâni şi ostatici bolnavi în schimbul eliberării a 700-1000 de prizonieri palestinieni. Este inclusă şi eliberarea „recruţilor israelieni de sex feminin”, relatează Reuters.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat însă că o nouă propunere de armistiţiu în Gaza prezentată de Hamas mediatorilor se bazează în continuare pe „cerinţe nerealiste”. Biroul a precizat că o actualizare a situaţiei va fi prezentată vineri cabinetului de război şi cabinetului de securitate extins.

ULTIMELE ȘTIRI

A.I. ar putea duce la „extincția speciei umane”. Gladstone AI a publicat un raport privind efectele catastrofale ale Inteligenței Artificiale: „Guvernul SUA trebuie să intervină de urgență”

Adrian Sârbu: Managerii din sectorul privat aleşi direct vor curăţa administraţia publică de incompetenţă şi impostură

Studiu: Câinii te ajută să scapi de stres şi să fii mai concentrat

Hamas – propunere de încetare a focului care detaliază schimbul de ostatici şi prizonieri

Vezi mai multe articole din categoria externe

Egiptul şi Qatarul au încercat să reducă divergenţele dintre Israel şi Hamas cu privire la modul în care ar trebui să arate o încetare a focului, în timp ce o criză umanitară din ce în ce mai gravă face ca un sfert din populaţia din Fâşia Gaza să se confrunte cu foametea.

Potrivit ultimei propuneri a Hamas, ar urma să fie stabilite o dată pentru o încetare permanentă a focului după schimbul iniţial de ostatici şi prizonieri, precum şi un termen limită pentru o retragere israeliană din Gaza.

Gruparea a adăugat că ostaticii şi prizonierii din ambele părţi ar urma să fie eliberaţi într-o a doua etapă a planului.