Zvonuri despre sinuciderea lui Dani Alves au circulat sâmbătă pe reţelele de socializare. Ney Alves, fratele fostului fotbalist aflat în prezent în detenţie, a negat rapid aceste informaţii, lucru dezminţit şi de reprezentanţii închisorii.

Pe contul său de Instagram, Ney Alves, fratele fostului fundaş de la Barça şi PSG, a răbufnit împotriva celor care răspândesc acest zvon sordid: „Nebunia este că îl vreţi mort. Vreţi să-l vedeţi pe fratele meu mort. Ce cruzime! Tatăl meu are peste 70 de ani. Mama mea are peste 60 de ani. Voi nu aveţi familie, nu-i aşa? Pe diverse pagini se continuă să se răspândească aceste lucruri. Fie ca Dumnezeu să aibă milă de voi”.

Aflat în detenţie din ianuarie 2023, Dani Alves a fost condamnat în februarie la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol. „L-aţi condamnat deja pentru cuvintele unei femei care a intrat în toaleta bărbaţilor pentru a face ceea ce numai ea ştie. A fost deja condamnat. Nu este suficient?”.

Familia lui Dani Alves ar putea lua măsuri legale în urma acestui zvon. În plus, la închisoarea din Barcelona există de câteva săptămâni un protocol antisuicid, din cauza stării psihice a jucătorului de 40 de ani, grav afectat de sentinţa sa.

În timpul procesului său, Dani Alves a negat că ar fi violat victima. Cu toate acestea, apărarea sa a fost slăbită de mai multe schimbări în versiunea sa asupra evenimentelor. Acuzarea a considerat că brazilianul ar fi avut o „atitudine violentă” faţă de tânăra pe care ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale.