Această decizie transformă Franţa în prima ţară din lume care aduce în discuţie şi supune la vot măsuri care să limiteze excesele de modă rapidă ieftină, relevă sursa citată. Iniţiativa trebuie să mai primească votul final din partea Senatului.

În cadrul proiectului propus se numără măsuri care vizează interzicerea publicităţii pentru cele mai ieftine produse textile şi o taxă de mediu pentru articolele cu preţuri mici şi accesibile, potrivit France24.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Managerii din sectorul privat aleși direct vor curăța administrația publică de incompetență și impostură

Medvedev, atac plin de jigniri despre Tezaur şi România: „Du-te dracului” / „Românul, după cum ştiţi, nu este o naţiune”

Franţa votează pentru a limita ,,fast fashion” cu o suprataxă de mediu

Portugalia alocă un ajutor militar de 100 de milioane de euro pentru Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria social

Piaţa franceză de haine a fost inundată de haine ieftine de import, în timp ce mai multe mărci autohtone şi-au declarat falimentul.

Începând de anul viitor, este prevăzută o suprataxă legată de amprenta ecologică a modei rapide în valoare de 5 euro pe articol, care va ajunge la 10 euro până în 2030. Cu toate acestea, taxa nu poate depăşi 50% din preţul unui articol, scrie The Guardian.

Moda de lux este o piatră de temelie a economiei franceze datorită unor mărci de lux de top la nivel mondial, precum Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Dior şi Cartier.

Segmentul francez al modei de calitate inferioară a pierdut teren în faţa rivalilor europeni Zara, H&M şi, mai recent, în faţa giganţilor chinezi Shein şi Temu.