Elon Musk a spus într-un nou interviu că ketamina pe bază de reţetă a fost utilă în tratarea episoadelor sale depresive ocazionale şi a sugerat că administrarea medicamentului este benefică pentru investitorii din companiile sale, transmite CNBC.

Musk, vorbind cu fostul prezentator al CNN Don Lemon, într-un interviu care a fost postat online luni, a susţinut că ia ”o cantitate mică, o dată la două săptămâni”, uneori mai rar, pentru a trata ceea ce el a descris drept ”valuri chimice” care îi pot provoca depresie.

”Ketamina este utilă pentru a scăpa de o stare de spirit negativă”, a declarat directorul general al Tesla şi SpaceX, pentru Lemon.

Musk a fost întrebat de Lemon dacă ketamina ar putea fi ”o piedică” pentru contractele sale guvernamentale şi statutul lui pe Wall Street. Musk a spus nu, apoi a făcut referire la ceea a spus în trecut pentru a-şi explica consumul de medicamente.

”Din punctul de vedere al Wall Street, ceea ce contează este execuţia. Creezi valoare pentru investitori”, a spus mogulul tehnologiei. Apoi a continuat să prezinte evaluarea şi vânzările Tesla. ”Din punctul de vedere al investitorilor, ”dacă iau ceva, ar trebui să iau în continuare”, a spus el.

Musk a adăugat că a menţionat iniţial consumul de ketamina pe bază de reţetă pe X ”pentru că m-am gândit, poate că acesta este ceva care ar putea ajuta alţi oameni”.

Videoclipul cu interviul a fost postat la cinci zile după ce Lemon a anunţat că Musk şi-a anulat contractul pentru un nou talk show pe X, la doar câteva ore după un interviu la sediul Tesla din Austin, Texas.

Contul corporativ verificat al X a confirmat că compania a decis că ”nu va încheia un parteneriat comercial” cu show-ul lui Lemon, dar că fostul prezentator CNN era în continuare binevenit să-şi publice conţinutul pe serviciul de social media.

Lemon a fost concediat de la CNN în aprilie anul trecut. X a declarat în ianuarie că a încheiat un acord cu el, ca parte a ceea ce compania a declarat ca un impuls pentru extinderea ofertelor video. Platforma a făcut echipă şi cu fostul reprezentant Tulsi Gabbard, democrată de Hawaii, şi cu gazda de emisiune radio sportivă Jim Rome.

Consumul de ketamină de către Musk a fost raportat pentru prima dată de The Wall Street Journal.

Într-un articol pe această temă, ziarul a scris că unii directori ai Tesla şi SpaceX erau îngrijoraţi de consumul de droguri de către magnatul miliardar.

Lemon l-a întrebat pe Musk dacă ”abuzează” vreodată de ketamină, despre care miliardarul a spus că o ia sub supravegherea unui medic.

Musk a răspuns: ”Nu cred. Dacă foloseşti prea multă ketamină, nu poţi cu adevărat să duci la bun sfârşit, iar eu am mult de lucru”.

Comentariile lui Musk despre ketamină sunt notabile, parţial pentru că anterior a criticat alte medicamente care sunt folosite pentru a trata depresia.

Într-un tweet din aprilie 2022, de exemplu, Musk a spus că crede că antidepresivul Wellbutrin ar trebui ”scos de pe piaţă”.

Ca răspuns la această postare, profesioniştii din domeniul sănătăţii au apărat eficacitatea şi siguranţa medicamentului.

În ultimii ani, ketamina – un anestezic puternic – a atras mai multă atenţie ca un potenţial tratament pentru persoanele care caută terapii alternative pentru depresie, anxietate şi alte afecţiuni.

Medicamentul a fost recent legat de moartea actorului din serialul ”Friends” Matthew Perry, care a murit din cauza ”reacţiei acute la ketamină”, potrivit unui raport de autopsie.

Într-o scurtă introducere la interviul cu Musk, Lemon a spus că nu ştie exact de ce Musk a decis să renunţe la afacerea lor.

”Te provoc, Elon, să urmăreşti întreg interviul şi să spui lumii de ce nu este ceea ce pretindeţi că doriţi pentru X”, a spus Lemon, făcând aluzie la dorinţa declarată a lui Musk de a transforma X într-o arenă pentru libertatea de exprimare.

Lemon a postat, de asemenea, primul episod din ”The Don Lemon Show” pe YouTube şi a spus că intenţionează să lanseze versiuni viitoare pe platforme precum Spotify, iHeartRadio şi ”aproape orice loc în care redaţi conţinut”.

Într-o postare pe X de săptămâna trecută, Musk a spus că lui Lemon ”îi lipseşte autenticitatea” şi că ”abordarea lui a fost, practic, doar ”CNN, dar pe reţelele sociale”.

Într-un interviu ulterior cu Chloe Melas de la NBC News, Lemon a descris comportamentul lui Musk în timpul interviului ca fiind ”un pic rece”, adăugând că părea să devină din ce în ce mai ”stânjenit” pe măsură ce trecea timpul.

El a spus că ”The Don Lemon Show” va fi difuzat trei zile pe săptămână şi va aborda ”orice este în zeitgeist (spiritul epocii)”.

Lemon şi echipa sa caută noi parteneri media, dar nu a oferit detalii despre acele conversaţii. El a adăugat că se aşteaptă ca X să se ridice la înălţimea înţelegerii lor. Dar dacă compania nu o face, a spus el, „atunci, desigur, va trebui să luăm măsuri legale, dar nu sunt sigur că suntem încă în acel moment”.