Elevul de 17 ani de la Liceul Tehnologic din oraşul Lupeni, care a fost prins la şcoală că avea asupra lui un pistol cu gaz şi nouă proiectile cu bile, a fost exmatriculat, potrivit unei decizii luate de Consiliul profesoral al liceului.

Elevul are dreptul de a se reînscrie la studii, în aceeaşi unitate de învăţământ, în anul şcolar viitor.

„Fapta a fost deosebit de gravă şi a pus în pericol siguranţa şi securitatea elevilor, precum şi a personalului din şcoală. Decizia de exmatriculare din unitatea de învăţământ a fost luată în unanimitate, cu drept de reînscriere, în anul şcolar următor, în aceeaşi unitate de învăţământ”, a declarat joi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Inspectoratul Şcolar Hunedoara a demarat o anchetă administrativă la Liceul Tehnologic Lupeni, iar situaţia din unitatea de învăţământ va fi monitorizată, în continuare. De asemenea, se va insista pe organizarea unor noi acţiuni de prevenire a faptelor antisociale.

Un elev de 17 ani din Lupeni, judeţul Hunedoara, a fost prins de poliţişti, în timpul unui control, cu un pistol cu gaz şi proiectile, ascunse în bancă, sub cărţi.

Elevul a susţinut că avea arma la el pentru a o duce, după cursuri, unei persoane pentru lucrări de întreţinere.