Un bărbat din judeţul Hunedoara a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că a exploatat prin muncă două persoane minore pe care le-a pus să lucreze în construcţii şi pe care le-a recompensat cu sume mici de bani, mâncare, alcool şi cannabis.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu. Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2020 – 2021, acesta ar fi recrutat, transportat şi adăpostit în două locaţii, deţinute în zona rurală a judeţului Hunedoara, două persoane vătămate minore, în scopul exploatării acestora prin muncă, la proprietăţile imobiliare deţinute”, a transmis IGPR, într-un comunicat de presă, de joi.

Potrivit sursei citate, cele două persoane minore ar fi fost determinate să presteze activităţi grele la construcţia, amenajarea şi renovarea unor imobile, primind în schimb sume modice de bani, mâncare, băuturi alcoolice şi diferite cantităţi de cannabis pentru consum.

„De asemenea, în sarcina bărbatului s-a reţinut că ar fi deţinut fără drept, pentru consum propriu, peste 40 de grame de fragmente vegetale de cannabis”, se mai arată în comunicat.

Miercuri, procurorii DIICOT din Hunedoara au dispus reţinerea acestuia, pentru 24 de ore. Joi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.