Un muncitor a murit, joi după-amiază, pe un şantier al unei viitoare autostrăzi, în judeţul Prahova. Primele date arată că bărbatul a căzut de la opt metri înălţime, de pe o grindă. Poliţia anunţă că a deschis dosar penal în urma evenimentului.

„La data de 13 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că pe un şantier dintre autostrăzile A3 şi A7, de pe raza comunei Dumbrava, a avut loc un accident de muncă. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului identificând un bărbat, întins pe sol, inconştient. Din verificări, a reieşit faptul că bărbatul de 63 de ani, din Bucureşti, lucra pe o structură din beton, de aproximativ 8 metri, iar la un moment dat, s-ar fi precipitat, căzând pe betonul de la baza structurii”, transmit oficialii Poliţiei Judeţene Prahova.

La faţa locului a fost trimis un echipaj medical, însă la momentul sosirii acestuia bărbatul era mort, fiind constatat decesul.

Oficialii Poliţiei precizează că au fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.